Zaposlitveni nasveti (Karierni nasveti, članki, pomoč, splošne informacije, zaposlitev1a)

(Neprijetna) vprašanja na razgovoru: kakšno plačo pričakujete?

Objavil: Zaposlitev1a | Objavljeno: 12.16.2015

Zagotovo ste se na razgovoru za službo že kdaj srečali z neprijetnimi vprašanji. Mnogo iskalcev zaposlitve med neprijetna vprašanja oz. med vprašanja, ki vas lahko spravijo v zadrego, štejejo tudi vprašanje o višini pričakovane mesečne plače.


Zaposlitev (delo) v tujini – osnovne informacije

Objavil: Zaposlitev1a | Objavljeno: 11.18.2013

Vedno več Slovencev se odloča za delo v tujini saj je sploh v zadnjem času zaposlitvenih priložnosti v Sloveniji vedno manj. Nič boljše ne kaže niti v bližnji prihodnosti in v letu 2014. Velika večina tistih, ki se odločijo za delo v tujini izbere nam bližnje države kot so recimo Avstrija, Italija itd.


Osebni profili (življenjepisi) iskalcev zaposlitve

Objavil: Zaposlitev1a | Objavljeno: 09.24.2013

Vse registrirane iskalce zaposlitve vabimo oz. pozivamo, da izpolnejo svoj profil, ki je viden registriranim delodajalcem in kadrovskim agencijam. Izpolnite vsaj obvezna polja in vaše kontaktne podatke, tako da vaš profil ne bo ostal prazen. S tem tudi registriranim delodajalcem omogočite, da stopijo v stik z vami v kolikor je to potrebno.


Cenovno ugodna objava zaposlitvenih oglasov na Zaposlitev1a.com

Objavil: Zaposlitev1a | Objavljeno: 09.24.2013

Za delodajalce objava prostih delovnih mest na Zavodu za zaposlovanje ni več obvezna. Vseeno pa morajo delodajalci javno objaviti svoja prosta delovna mesta na za to primernih mestih oz. spletnih straneh. Delodajalce in kadrovske agencije s tem vabimo, da svoja prosta delovna mesta objavijo na naši spletni strani.


Objava nalog oz. izzivov – impresionirajte delodajalce s svojim znanjem

Objavil: Zaposlitev1a | Objavljeno: 06.28.2013

Na našo spletno stran smo danes (28.6.2013) dodali novo funkcijo, ki registriranim in prijavljenim delodajalcem omogoča objavo nalog oz. izzivov.

Naloge so po objavi podobno kot zaposlitveni oglasi objavljeni na naši spletni strani. Za celoten ogled naloge mora biti uporabnik prijavljen s svojim uporabniškim imenom in geslom. Povezave do nalog so (bodo) vidne tudi neprijavljenim obiskovalcem, vendar sama vsebina naloge ni vidna v celoti.


Telefonski razgovor z delodajalcem

Objavil: Zaposlitev1a | Objavljeno: 05.21.2013

Ko kličemo delodajalca, moramo vedeti, kdo je tista oseba, s katero se želimo oz.
nameravamo pogovarjati o zaposlitvi. Obvezno se predstavimo vsakič, ko se oglasi
druga oseba.


Zaposlitvene (kadrovske) agencije v Sloveniji [seznam]

Objavil: Zaposlitev1a | Objavljeno: 04.25.2013

Za vse iskalce zaposlitve, ki razmišljate, da bi se vpisali v katero izmed kadrovskih agencij smo pripravili seznam le teh.

Predlagamo vam da si ogledate spletne strani agencij in si izberete po vašem mnenju najprimernejšo. Pred vpisom v katero koli agencijo vam svetujemo da jo tudi osebno obiščete in se pozanimate o pogojih in prednostih, ki vam jih prinašajo.


Primer objave naprednega grafičnega oglasa na zaposlitev1a [za delodajalce]

Objavil: Zaposlitev1a | Objavljeno: 04.19.2013

Pred kratkim smo na naši spletni strani dodali novo funkcijo in sicer možnost objave naprednih grafičnih zaposlitvenih oglasov. Izbirate lahko med več kot 130-imi grafičnimi predlogami ali pa ustvarite svojo (lahko pa nam predstavite svoje želje in jo namesto vas izdelamo mi).


Zabavna prošnja za službo (video)

Objavil: Zaposlitev1a | Objavljeno: 04.16.2013

Poglejte si zabavno video prošnjo za službo. Video si je na Youtube ogledalo že preko 500.000 ljudi, posneli pa so ga naši južni sosedi oz. stand up komik “Ivan Šarič”


Delite svojo izkušnjo z delodajalci (pozitivno ali negativno) z ostalimi iskalci zaposlitve

Objavil: Zaposlitev1a | Objavljeno: 04.04.2013

Zagotovo ste se pri iskanju zaposlitve že srečali tako s pozitivnimi kot tudi z negativnimi izkušnjami s strani delodajalcev. Delite svojo izkušnjo z ostalimi obiskovalci naše spletne strani in s svojo izkušnjo pomagajte ostalim iskalcem zaposlitve.