Zaposlitvene (kadrovske) agencije v Sloveniji [seznam]

Za vse iskalce zaposlitve, ki razmišljate, da bi se vpisali v katero izmed kadrovskih agencij smo pripravili seznam le teh.

Predlagamo vam da si ogledate spletne strani agencij in si izberete po vašem mnenju najprimernejšo. Pred vpisom v katero koli agencijo vam svetujemo da jo tudi osebno obiščete in se pozanimate o pogojih in prednostih, ki vam jih prinašajo.


Vrstni red je zaposlitvenih agencij je naključen.

1.) ManpowerObiščite spletno stran

2.) InterimObiščite spletno stran

3.) KarieraObiščite spletno stran

4.) TrenkwalderObiščite spletno stran

5.) AdeccoObiščite spletno stran

6.) DanfossObiščite spletno stran

7.) Mservis.siObiščite spletno stran

8.) NatonObiščite spletno stran

9.) TagroObiščite spletno stran

10.) AtamaObiščite spletno stran

11.) CompetoObiščite spletno stran

12.) PowerservObiščite spletno stran

13.) TresconObiščite spletno stran

14.) KadisObiščite spletno stran

15.) Hill InternationalObiščite spletno stran

16.) Kadrovanje- Obiščite spletno stran

17.) CatroObiščite spletno stran

18.) AdviseObiščite spletno stran

19.) AxentObiščite spletno stran

20.) ProfilObiščite spletno stranKakšne so prednosti in pomanjklivosti kadrovskih agencij?


Kadrovske agencije podjetjem (delodajalcem) ponavadi prinašajo več prednosti kot slabosti. Praktično edina slaba stran za podjetja je plačilo storitev, ki verjetno ni ravno majhno. Po drugi strani pa agencije podjetjem prinašajo kar nekaj koristi saj namesto podjetij poiščejo primerne kandidate, opravijo začetne razgovore s kandidati in s tem posledično prihranijo čas podjetju in kadrovki službi v podjetju. Agencije prinašajo prednosti tudi manjšim podjetjem, ki nimajo svoje lastne kadrovske službe saj namesto podjetja opravijo razgovore in na koncu posredujejo le kandidate, ki ustrezajo pogojem razpisa.Kaj pa prednosti kadrovskih agencij za iskalca zaposlitve?


Agencije vseskozi gradijo bazo kandidatov (iskalcev zaposlitve) na eni in podjetij (delodajalcev) na drugi strani. V primeru da vaš profil ustreza zahtevam podjetja vas lahko na razgovor povabijo brez pošiljanje prijave in sledenjem zaposlitvenih oglasov. Praviloma imate na razgovorih v kadrovskih agencijah veliko boljši občutek po koncu razgovora kot na razgovoru pri delodajalcu. Ponavadi so kadrovske agencije dokaj skrivnostne glede tega v katero podjetje se prijavljate oz. za katero podjetje poteka razgovor. To vam ponavadi povedo šele ko (če) se uvrstite v drugi krog ki ponavadi poteka na sedežu podjetja. Ponavadi s tem vsaj v grobem onemogočijo tudi zaposlovanje “po vezah”.
Če ne veste katero podjetje zaposluje potem verjetno tudi ne pomislite da bi poklicali kolega, ki ga sicer že  eno leto niste srečali ampak slučajno dela v tistem podjetju. Tako da to lahko vzamete tudi kot prednost, saj je več ali manj vse v vaših rokah.


Objavljeno: 25.4.2013 ob: 10:47:14 Objavil: Zaposlitev1a

V kategorijah: Karierni nasveti, Koristne informacije